ایمپلنت دیجیتال دندان

قطعا می‌دانید ایمپلنت دیجیتال که از انواع ایمپلنت بدون جراحی است، یکی از شگفتی‌های دندانپزشکی مدرن محسوب می‌شود. این دندان‌ها، می‌توانند به جای دندان‌های آسیب دیده مورد استفاده قرار گیرند. ایمپلنت دیجیتال یکی از روش‌های نوین کاشت دندان با استفاده از تکنولوژی‌های مدرن و پیشرفته است.

ایمپلنت دیجیتال دندان با بالاترین دقت و کمترین میزان برش و آسیب به لثه انجام می‌شود. در این روش، ایمپلنت دندان که ریشه دندان به حساب می‌آید و اغلب از جنس تیتانیوم ساخته می‌شود، به استخوان فک متصل می‌شود.

در ایمپلنت دیجیتالی، کاشت در طی یک جلسه و با کمترین میزان درد و خونریزی انجام می‌شود و در همان جلسه روکش موقت بر روی ایمپلنت قرار داده می‌شود. پس از کاشت ایمپلنت دیجیتال بیمار می‌تواند به تغذیه و زندگی عادی و روزمره خود ادامه دهد.

شاید رویه انجام و طراحی ایمپلنت دندانی در گذشته سخت و زمان‌بر بود؛ اما امروزه، پزشکان می‌توانند با وجود روش ایمپلنت دیجیتال، مراحل طراحی و کاشت ایمپلنت دندان را سریع‌تر انجام دهند. در ادامه به بررسی مقدمات لازم برای ایمپلنت دیجیتالی می‌پردازیم. در مقاله زیر زیر دکتر معین عباسلو در مورد ایمپلنت دیجیتال توضیحاتی را ارائه می‌کند.

ایمپلنت دیجیتال چگونه انجام می‌شود؟

در کاشت ایمپلنت دیجیتالی، از یک شبیه سازی کامپیوتری سه بعدی برای بررسی وضعیت استخوان‌ها و موقعیت عصب استفاده می‌شود. در این روش، از کمترین برش برای کاشت ایمپلنت استفاده می‌شود. به همین خاطر، درد بسیار کمتری را با کمک این روش کاشت دندان تجربه می‌کنید.

ابتدا گاید ایمپلنت که محل دقیق قراردادن ایمپلنت را مشخص می‌کند، در دهان بیمار قرار می‌گیرد. جراح پس از بی‌حس کردن فک بیمار، سوراخ کوچکی به اندازه پایه ایمپلنت در لثه و استخوان فک ایجاد می‌کند و پایه ایمپلنت را با دقت درون آن قرار می‌دهد. این مرحله از ایمپلنت دیجیتال مطابق با اندازه‌گیری‌های دقیق و برنامه‌ریزی شده قبلی انجام می‌شود. سپس روکش بر روی دندان نصب می‌شود.

در حین کاشت ایمپلنت دیجیتال، از گاید برای تعیین مکان مورد نظر استفاده می‌شود تا این اطمینان حاصل شود که به دندان‌های اطراف یا عصب آسیبی وارد نخواهد شد. این راهنما به دندانپزشک کمک می‌کند تا برش دقیق و کمتری بر روی دندان ایجاد کند.

پس از کاشت ایمپلنت، روکش دندان ساخته می‌شود و می‌توان در کمترین زمان ممکن، یک دندان زیبا و خاص داشت.

فواید ایمپلنت دیجیتال دندان چیست؟

ایمپلنت‌ دیجیتالی، از استخوان فک و صورت محافظت می‌کنند و به شما امکان می‌دهند تا ساختار صورت خود را حفظ کنید.

ایمپلنت‌ دیجیتال می‌توانند عملکرد دندان‌های شما را به دندان‌های طبیعی نزدیک‌تر کنند.

نحوه ساخت و طراحی ایمپلنت دیجیتالی، ساده‌تر و کوتاه‌تر از روش های دیگر است.

ظاهر لبخند شما با ایمپلنت دیجیتالی بهبود پیدا می‌کند.

ایمپلنت‌های دیجیتال شبیه به دندان‌های طبیعی‌‌‌اند. به همین خاطر، راحت‌‌تر می‌توانید با کمک آن‌ها صحبت کنید.

جویدن با ایمپلنت‌ دیجیتالی راحت‌‌تر از جویدن با ایمپلنت‌های سنتی است. چون این ایمپلنت‌ها به‌‌‌اندازه کافی محکم‌‌‌اند که بتوان با آن‌ها به راحتی غذا خورد.

ایمپلنت‌ دیجیتال طول‌عمر بالایی دارند. دیگر نیازی نیست که نگران حفره‌ها و سوراخ‌های دندان خودتان باشید. البته باید به صورت منظم به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید ایمپلنت‌ها و لثه‌های شما تا حد امکان تمیز و بدون آلودگی‌‌‌اند.

ایمپلنت‌های دیجیتال می‌توانند با جلوگیری از اعمال فشار بر روی دندان‌ها، از جابجا شدن دندان‌های پیرامون خودشان جلوگیری کنند. به همین خاطر این ایمپلنت‌ها می‌توانند به نگه داشتن دندان‌ها در جای مناسب خودشان کمک کنند.

برخلاف پروتزهای معمولی دندان، ایمپلنت‌های دیجیتال هنگام خنده، عطسه، سرفه و … نمی‌افتند. بنابراین، شما به راحتی می‌توانید کارهای روزمره خودتان را مانند قبل انجام دهید.

مضرات و عوارض ایمپلنتی دیجیتال چیست؟

از مضرات ایمپلنت دیجیتال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

هزینه ایمپلنت دیجیتال نسبتا بالا است و بیمه هزینه‌های آن را پوشش نمی‌دهد.

ایمپلنت دیجیتال نیاز به طراحی دقیق دارد و کار زمان‌بری است.

ایمپلنت دیجیتال به تجهیزات، نرم افزارهای تخصصی، اسکنر دیجیتال و متخصصان خبره نیاز دارد.

شرایط سنی برای ایمپلنت دیجیتال چیست؟

ممکن است کودک به دلیل تصادفات و یا اتفاق‌های مختلف، دندان خودش را از دست داده باشد. به همین خاطر، نیاز به کاشت ایمپلنت برای کودک خواهد بود. شرایط سنی خاصی برای کاشت ایمپلنت دیجیتال دندان وجود دارند که باید به آن‌ها توجه داشته باشید. بهتر است که دختران پس از سن 15 سالگی و پسران پس از سن 17 سالگی اقدام به کاشت ایمپلنت دیجیتالی کنند.

ایمپلنت دیجیتال برای چه کسانی مناسب‌‌تر است؟

برای کاشت ایمپلنت دندان چه از نوع دیجیتالی و چه از نوع سنتی، نیاز است که بیماران توسط یک متخصص ایمپلنت، ارزیابی شوند. ممکن است لثه بیماران برای کاشت ایمپلنت دندان آماده نباشند. قرار دادن موفقیت‌آمیز ایمپلنت دندان، با ارزیابی استخوان فک بیمار اتفاق می‌افتد. ممکن است دندانپزشک از بیمار درخواست کند که یک عکس کامل از فک و دندان‌های خودش بگیرد. دندانپزشک سعی می‌کند که از وجود استخوان کافی برای نگه داشتن ایمپلنت دیجیتال در فک، اطمینان حاصل کند.

بیماران باید با تصویربرداری با کمک اشعه ایکس، یک نمای کلی از فک و دندان‌های خودشان را به پزشک بدهند. دندانپزشک نیز باید سلامت استخوان‌های بیمار را بررسی کند و در نهایت این دندانپزشک است که می‌تواند متوجه شود بیماران کاندید خوبی برای کاشت ایمپلنت دیجیتال هستند یا خیر.

سخن آخر

در این مقاله به توضیح کامل ایمپلنت دیجیتال و پرداخته ایم که شما می توانید با انجام عمل ایمپلنت دیجیتالی  در کلینیک دندانپزشکی دکتر معین عباسلو در سیرجان در وقت و هزینه های خود صرفه جویی کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *